Пропустити головне навігаційне меню

6 червня

6 червня

Тема: Плітки

Завдання

1. Прочитайте УЗ 42:27. Поясніть, що ми можемо нашкодити своїм ближнім, якщо поширюємо про них плітки. Поширюючи плітки, ми марно обговорюємо слабкі сторони чи проблеми людини, яка відсутня. Плітки шкодять не тільки тим, про кого вони розпускаються, але й тим, хто їх розпускає і хто їх слухає. Небесний Батько хоче, щоб ми шукали хороше в інших людях і говорили про це та позбулися пліток в нашому житті.

2. Спитайте: “Чому нам хочеться іноді сказати щось негативне про інших людей?” (Ми невпевнено почуваємо себе; ми можемо вважати, що вказування на чужі помилки допоможе нам відчувати себе кращими; ми можемо відчувати загрозу чи заздрити чиємось успіху або це може бути просто звичкою).

3. Обговоріть такі питання:

а. Що ви відчуваєте, коли хтось розпускає плітки про вас?

б. Коли не розпускати плітки найважче?

в. Як нам уникати пліток, якщо ми чуємо, що хтось їх розпускає?

г. Як ми можемо припинити розпускання пліток? (Шукати хороше в інших і сказати щось замість пліток).

4. Зробіть наступне:

а. Напишіть ім'я кожного з членів сім'ї зверху на окремих аркушах. Пустіть ці аркуші по колу, щоб кожний член сім'ї написав на аркуші якусь хорошу рису людини, чиє ім'я написано на ньому. Потім прочитайте вголос те, що написано на аркуші кожного члена сім'ї.

б. Спитайте: “Що ви відчували, шукаючи щось хороше в інших членах сім'ї?”

в. Спитайте: “Що ви відчували, слухаючи те хороше, що інші знайшли у вас?”

5. Закличте, щоб кожний член сім'ї шукав тільки хороше в інших (членах сім'ї, сусідах, співробітниках, друзях) цього тижня. Cпостерігайте, як це допоможе сім'ї стати сильнішою та згуртованішою.

*Плітки, які не передавай їх далі

Пригощення: Яблучний пиріг

1 склянка масла
2 склянки цукру
4 яйця
2 склянки борошна
1 ½ чайних ложки харчової соди
1 чайна ложка солі
2 чайні ложки кориці (або більше)
4 склянки очищених і тонко 
порізаних яблук
1 склянка горіхів (за бажанням)
1 склянка родзинок (за бажанням)

Змастіть і посипте борошном форму розміром 22 x 33 см. Розігрійте духовку до 175°C. Збийте разом масло й цукор. Додайте одне за одним яйця, збивайте, поки маса не стане пухкою. В окремій мисці змішайте разом всі сухі інгредієнти. З'єднайте з масляною сумішшю. Додайте туди яблука, родзинки і горіхи, обережно перемішайте рукою. Викладіть на підготовлену форму. Випікайте 1-1,5 години, перевіривши тісто убочисткою після 50 хвилин випікання.